Nieuwsbrief 14-09-2020

 

  

         

               Tel.: 014/54 82 90

    De springplank

    14 september 2020

    nr. 1/2020

 

NIEUWSBRIEF 

voor kinderen en ouders

 

Dag beste ouders,

dit is nog eens een nieuwsbrief oldskool-style.

We zullen deze nieuwsbrief een schooljaar lang gebruiken naast de nieuwe app van Parentcom. We willen iedereen de kans geven om de app goed te leren gebruiken (en de app leren om zelf goed te werken #horentjes). Deze nieuwsbrief zal zowel online als ‘fysiek’ verschijnen in 2020-2021. De nieuwsbrief verschijnt elke 2 weken op vrijdag. Uitzonderlijk gaat hij deze keer vandaag eens mee. De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 25 september en dan telkens op vrijdag om de 2 weken).

 

Nieuws uit de kleuterschool

 

Thema’s die aan bod komen

 

Week van 14-18 september

K1A/B

Ons klasbeestje (K1A: muis, K1B: rups)

K3A/B/C/D

Het klasbeestje (K3A: lieveheersbeestje, K3B: bij, K3C: kikker, K3D: eendje)

Week van 21-25 september

K1A/B

Met mijn fluo aan, ziet iedereen ons staan!

K3A/B/C/D

Veilig in het verkeer

 
 • De kleuters brengen volgende week (week 21-25 september) hun fietsje mee op de dag wanneer ze turnen hebben. Dit wordt ook nog eens extra vermeld in het heen-en-weer-schriftje.

 

Nieuws uit de lagere school

 
 • De kinderen brengen volgende week (week 21-25 september) hun fiets mee op de dag wanneer ze turnen hebben. Dit wordt ook nog eens extra vermeld via de klasagenda.

 • VRAAG van klas 1 + 2: UITSTAP NAAR DE ZOO (vrijdag 25-09-2020). We rijden met de trein, maar we zoeken auto’s om ons naar het station van Olen te brengen (vertrek achterpoort 08.30) en om ons daar terug op te halen (15.10). Gelieve een seintje in de klasagenda voor maandag 21-09-2020. Kinderen die een abonnement hebben, brengen dit ook mee op 21-09-2020. Meenemen: rugzak met picknick en voldoende drank, fruit en koek + regenjas. We dragen goede stapschoenen. 

 

Wist-je-dat…

 
 • meerdere kinderen van klas 3 afgelopen zaterdag hun Eerste Communie deden en dat ze dat FANTASTISCH deden!

 • de zoon van juf Nick een echte kunstenaar is. De PRACHTIGE graffiti-muur: Pieter heeft er een écht kunstwerk van gemaakt! En zo wordt onze school steeds wat mooier!

 • de leraarskamer momenteel meer op een bouwwerf lijkt dan op een leraarskamer. Deze kamer wordt namelijk ook eens serieus aangepakt!

 • er dit schooljaar geen échte eetdag doorgaat, maar dat een werkgroep in onze school een alternatief bedacht heeft en dat jullie vrijdag hierover meer nieuws krijgen. Spannend he… :-) 

 

Data om te noteren

 
 • 18 september:    Zwemmen 1/2/5

 • 21 september:    Start verkeersweek (DENK STEEDS AAN JE FLUOHESJE!!!)

 • 25 september:    Zwemmen 3/4/6

 • 25 september:     Dierentuin klas 1 + 2

 

Namens het schoolteam, 

Kurt Geeraerts, directie


… deze nieuwsbrief en activiteiten later in het schooljaar zijn te lezen op www.springplank.be en op de app van Parentcom.

Cookie instellingen