Nieuwsbrief 23-10-2020

 

  

         

               Tel.: 014/54 82 90

    De springplank

    23 oktober 2020

    nr. 6/2020

 

NIEUWSBRIEF 

voor kinderen en ouders

 

Nieuws uit de kleuterschool

 

Thema’s die aan bod komen

 

Week van 26 tot 30 oktober

K1A/B

Dit ben ik zak + Dit zijn wij!

K3A/B/C/D

Spoken en pompoenen

Week van 9 tot 13 november

K1A/B

Kabouters en paddenstoelen

K3A/B/C/D

De wolf en de 7 geitjes / de 3 biggetjes

 

K1A + B: Op maandag 9-11 mag je kleuter “iets” meebrengen ivm kabouters en paddenstoelen (vb. een prentenboek, speelgoedje, spelletje…). Alles graag voorzien van naam, want het blijft 2 weken in de klas! GEEN échte paddenstoelen meebrengen aub!

 

Nieuws uit de lagere school

 

Klas 5

Klas 5 gaat op vrijdag 13 november survivallen in de bossen van Hertberg. We treden in de voetsporen van de megacoole serie op Netflix ‘You vs Wild’.
We blijven die dag ineten en brengen een klein rugzakje mee met water en koek/fruit. We komen die dag met de fiets naar school. Wie een helm heeft, brengt die eveneens mee.

Wist-je-dat…

  • we moeten verluchten in de klassen en dat dit niet ideaal is in een periode waarin het steeds kouder wordt. En ja, dan komen de “snotneuzen” tevoorschijn en ja… dan denken we ook aan corona. ‘t Is allemaal niet “hemakkelek”, zoals ze in de Vlaanders zouden zeggen. Toch moeten we dit blijven doen. We zijn hier enerzijds toe verplicht, en anderzijds moeten we denken aan de basisregel: “Verluchten”. Dus kleed op koude dagen jullie kids warm genoeg aan aub.

  • onze school deelneemt aan een gsm-inzameling. Deze actie wordt in scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Proximus. Alle info vindt u in de bijbehorende brief.

  • dat we na de herfstvakantie starten met onze jaarlijkse campagne ‘Helm op fluo top’. Alle info staat in de bijbehorende brief. Door de coronacrisis zijn heel wat mensen tijdens de zomer niet naar ZOO Serpentarium, ZOO Antwerpen of Planckendael kunnen gaan. Daarom werd de deadline van de stickerkaart van vorig schooljaar verlengd tot 31 december 2020. Leerlingen kunnen de kaart dus dit najaar nog gebruiken in de dierenparken. ZOO Serpentarium is helaas nog tot eind 2020 gesloten. De ruimte is te klein om op een Covid-19-veilige manier bezoekers te ontvangen.

  • het binnenkort Halloween is. En ja, hoor, de dag voor de herfstvakantie mogen de kids verkleed naar school komen. We vragen om gemakkelijke verkleedkleren aan te doen, want als de ‘nood’ (plassen…) hoog is… Jullie begrijpen het wel. :-) 

  • samen met deze nieuwsbrief de briefjes voor de foto’s mee naar huis komen. Elke leerling heeft een inlogkaartje met een persoonlijke code. Jullie kunnen zo online bestellen en meteen ook betalen. De fotograaf voorziet de leveringen 3 tot 5 weken na de bestelling te kunnen doen (de foto’s worden op de school geleverd). Gelieve te bestellen VOOR 24 november 2020 aub.

Data om te noteren

 
  • 31 oktober 2020    Iedereen    Start Herfstvakantie

  • 11 november 2020    Iedereen    Wapenstilstand: geen school

  • 13 november 2020    /////         Nieuwsbrief 

 

Namens het schoolteam, 

Kurt Geeraerts, directie

 

… deze nieuwsbrief en activiteiten later in het schooljaar zijn te lezen op www.springplank.be en op de app van Parentcom. 

               Waar is de tijd… Weten jullie nog eind vorig schooljaar? :-)

 

Coronacrisis samengevat in indringende cartoons | Nieuws dat je raakt.  24/24u – Nnieuws.be

 
Cookie instellingen