Nieuwsbrief 26-02-2021

 

  

         

               Tel.: 014/54 82 90

    De springplank

    26 februari 2021

    nr. 4/2021

 

NIEUWSBRIEF 

voor kinderen en ouders

Nieuws uit de kleuterschool

 

Thema’s die aan bod komen

 

Week van 01-03 tot 05-03

K1A+B

Roodkapje: deel 2

K3A+B+C+D

Schapen tellen en cijfers

Week van 08-03 tot 12-03

K1A+B

Visjes in het water!

K3A+B+C+D

Cowboys en indianen

 

Nieuws uit de lagere school

 

Klas 5

Kindergemeenteraad

Onze gemeente heeft naast een "echte" gemeenteraad ook een kindergemeenteraad. Vanaf dit schooljaar zal ook onze school vertegenwoordigd zijn. De kinderen van het vijfde leerjaar konden zich kandidaat stellen. Sibren, Olivia, Roos en Melanie probeerden de klasgenootjes te overtuigen met een heuse verkiezingsspeech om voor hen te stemmen. Vervolgens bracht iedereen zijn stem uit. Degenen die de kinderen van Zoerle-Parwijs zullen gaan vertegenwoordigen zijn geworden ..... (tromgeroffel) .... Roos en Melanie! Proficiat, meisjes, jullie gaan dat zeker super goed doen! 

En nu maar duimen dat één van deze twee dan ook nog eens kinderburgemeester mag worden!

 

Wist-je-dat…

  • de pizza/pasta-verkoop een gigantisch succes was, daarvoor een welgemeende GRAZIE MILLE. De opbrengst gaat naar de aankoop van didactisch en pedagogisch materiaal voor de kleuterschool en de lagere school. De bestellingen kunnen afgehaald worden op zaterdag 13 maart op onze speelplaats. De achterpoort wordt geopend tussen 11.00 uur en 12.30 uur. We respecteren hierbij wel de huidige corona-maatregelen d.w.z.: draag een mondmasker - ontsmet de handen bij het binnenkomen en bewaar 1,5 meter afstand. Breng ook zelf een zak, box of … mee zodat je je bestelling vlot kan dragen. :-) 

  • er in de media gesproken werd over de eendaagse uitstappen in de scholen. Voor onze minister Weyts kunnen deze uitstappen doorgaan. Alleen moeten ze plaatsvinden in de eigen klasbubbel en mag er geen contact zijn met andere (volwassen?) mensen. Dus komt het er op neer dat wij, als school uit een dorpje, per klas een bus moeten voorzien (bijvoorbeeld: klas 3 en 4 gaan op uitstap: 2 bussen), wat de kosten, zoals u begrijpt, een heel stuk de hoogte in jaagt. Ook is het in contact komen met andere mensen heel ‘flou’. Wie zijn die mensen? Wat wordt er onder contacten gezien? We begrijpen heel goed dat iedereen snakt naar een normale gang van zaken. Het zou ZOOOO fijn zijn mochten we zeker de laatste maanden van dit schooljaar toch wat andere zaken kunnen doen dan op de schoolbanken zitten. We zullen binnenkort met de leerkrachten eens bekijken wat er mogelijk is en dit naar jullie, ouders, communiceren. We vragen nog even een afwachtende houding aan te nemen. Alvast bedankt, lieve mensen!

  • de maand maart traditiegetrouw jeugdboekenmaand is. Voor onze boekenwurmen klinkt dit als muziek in de oren. En muziek zal er zijn, want het thema van dit jaar is ... 'Lezen is een feest'. Er staan enkele leuke activiteiten klaar in de pijplijn, voor de kinderen in de school, maar ook voor het ganse gezin! Hou de app, Facebook en de komende nieuwsbrieven nauwlettend in het oog, zodat je niets mist; want dat zou zonde zijn !

We starten alvast met een tekenwedstrijd. Vrijdag krijgen alle kinderen de poster van de Jeugdboekenmaand mee. De kinderen kleuren deze op z'n mooist in en hangen hem goed zichtbaar aan het raam van het huis. Wanneer je dit doet, maak je kans op een mooie prijs! Van 8 maart tot en met 12 maart zal een juf of meester van de school komen bellen aan de deur van 1 van onze kinderen die hun poster hebben uitgehangen. Hou je deur dus goed in de gaten tussen 18.30 en 19.00 uur. Wie weet ben jij wel de gelukkige. 

Data om te noteren

 
  • 01-03-21    CLB op school (klas 4)

  • 12-03-21    Nieuwsbrief

 

Namens het schoolteam


… deze nieuwsbrief en activiteiten later in het schooljaar zijn te lezen op www.springplank.be en op de app van Parentcom.
Cookie instellingen