Nieuwsbrief MEI 2022

Nieuwsbrief nr.04/2022

 

 

Thema’s kleuterschool 

 

K1

 

02-05 - 06-05 Mijn mama en ik

Op 6 mei gaan we op schoolreis naar de Kloek!

09-05 - 13-05 We zijn op schoolreis geweest (verwerking)

16-05 - 24-05 Ik leer/kan fietsen: fiets meebrengen op maandag en

                         op woensdag aub

30-05 - 03-06 Mijn papa en ik

 

Extra nieuws:

Op maandag 2 mei mag je kleuter een voorwerp meebrengen van mama. Dat kan vanalles zijn. Benieuwd van uw kapoen er over vertelt! Graag NAAM voorzien op het voorwerp. Alvast bedankt!

 

Op vrijdag 6 mei gaan we met alle kleuters naar speeltuin ‘De Kloek’ in Grobbendonk. De bus vertrekt omstreeks 8.45 uur en brengt ons terug tegen 15.20 uur. 

We nemen mee: fruit in een doosje, koek in een doosje, drinkbus met voldoende water, voor muizen en rupsen: reservekledij. Boterhammen mogen thuisblijven, want ‘s middags eten we frietjes! Bij deze frietjes krijgen ze ook een drankje. Alles goed van NAAM voorzien aub!

Om praktische redenen vragen we om gemakkelijke schoenen aan te doen (liefst geen veters) zodat de kleuters zoveel als mogelijk zelf hun schoenen kunnen aandoen en uittrekken. 

We verwachten tegen 4 mei een berichtje in het heen-en-weer-boekje of je kleuter meegaat of niet.

De juffen en de meester hebben de zon alvast besteld, hun gemakkelijke schoenen al klaar staan en hopen er samen met jullie kleuter een leuke dag van te maken!

 

K3

02-05 - 13-05 De vijver / Prentenboek: Ik zie het aan je ogen

16-05 - 25-05 Kriebelbeestjes

Stagiaire in K3B:

02-05 - 06-05 Wij bouwen een huis

09-05 - 25-05 Onderwaterwereld

 

Extra nieuws:

Op vrijdag 6 mei gaan we met alle kleuters naar speeltuin ‘De Kloek’ in Grobbendonk. De bus vertrekt omstreeks 8.45 uur en brengt ons terug tegen 15.20 uur. 

We nemen mee: fruit in een doosje, koek in een doosje, drinkbus met voldoende water, voor muizen en rupsen: reservekledij. Boterhammen mogen thuisblijven, want ‘s middags eten we frietjes! Bij deze frietjes krijgen ze ook een drankje. Alles goed van NAAM voorzien aub!

Om praktische redenen vragen we om gemakkelijke schoenen aan te doen (liefst geen veters) zodat de kleuters zoveel als mogelijk zelf hun schoenen kunnen aandoen en uittrekken. 

We verwachten tegen 4 mei een berichtje in het heen-en-weer-boekje of je kleuter meegaat of niet.

De juffen en de meester hebben de zon alvast besteld, hun gemakkelijke schoenen al klaar staan en hopen er samen met jullie kleuter een leuke dag van te maken!

 

Belangrijke data

03-05 Klas 5 + 6 Studio Globo

04-05 Maandopening

04-05 Speelcamionette op school

05-05 Klas 4 naar de bib

06-05 Kleuterschool naar de Kloek

06-05 Zwemmen 2/3/6

09-05 Deze week koekenbak

10-05 Klas 5 + 6 CoderDojo 

14-05 Schoolfeest speelplaats

16-05 Overleg school - ouderraad

20-05 Zwemmen 1/4/5

25-05 Pedagogische studiedag

           (geen school)

26-05 Hemelvaart (geen school)

26-05 Eerste Communie

27-05 Brugdag (geen school)

31-05 Klas 3 + 4 Grotten van Han

 

Extra nieuws

Wij leven mee…

 

We wensen juf Hilde heel veel sterkte toe met het overlijden van haar grootvader.

Féline (K3B) moest afscheid nemen van haar grootmoeder en Lenn (K3C) en Mila namen afscheid van hun overgrootvader. Aan deze gezinnen onze oprechte deelneming!

 

Hoera!!!

 

Reginald (K3A) en zijn zus Renée kregen er een nieuw zusje bij (Rylee). We wensen het hele gezin een DIKKE BRAVO toe!!!!

Denzel (L1B) en Ama (K3C) kregen er een broertje bij. PROFICIAT!!!

James (L1A) werd dan weer grote broer van Jilles en Xalina fiere grote zus van Mayla! JOEPIEDEPOEPIE!!!

 

Gezond Scoort

 

Enkele spelers van Westerlo (Jitse Vandermotten, Noël Soumah en Maxim De Cuyper) brachten op 28 maart een heerlijk en gezond ontbijt voor onze vierdeklassers. Spannend toch wel!

 

 

EN ONDERTUSSEN… Westel kampioen Olé Olé!!!! 

 

 

Bike2School

 

Van 9 tot 13 mei kunnen kinderen van de lagere school die deelnemen aan Bike2School dubbele punten verdienen.

 

Toetsenperiode einde schooljaar

 

In de lagere school vindt de eindtoetsen-periode plaats tussen 10 juni en 22 juni. De leerkrachten van jullie kids zullen jullie tijdig inlichten wanneer de toetsen gepland staan en wat kinderen precies moeten studeren.

 

Vraag van onze leerlingenraad

 

Beste (groot)ouders,

 

wij van de leerlingenraad hebben een ideetje gekregen van de leerlingen van onze school. Ze zouden graag een scorebord hebben aan het voetbalveld en aan de pingpongtafel.

Nu zouden wij willen vragen, als u een handige Harry bent met wat vrije tijd, én u ziet het zitten om voor ons een scorebord te maken, om even een seintje te geven. 

Dat zouden wij heel fijn vinden.

 

De leerlingenraad

 

PS: Een voorbeeldje kan u hiernaast zien.


 

Fietsvaardigheid

 

In de week van 16 tot 20 mei heeft meester Jochen lessen fietsvaardigheid gepland. Daarom vragen we u om op de dag dat uw spruit turnen heeft, met de fiets naar school te komen (voor kleuters die niet kunnen fietsen, mogen loopfietsen uiteraard ook -> NAAM voorzien aub).

 

Jaarthema 21-22

 

Oeps, weeral een nieuwe maand. Wat gaat de tijd toch snel! Dus weer een nieuw mannetje!

Ijverige Ijbel wil graag dat alle kinderen zich nog eens extra inspannen voor de laatste weken/maanden van het schooljaar. Nog even volhouden, doorzetten, doorwerken, zodat we het jaar in schoonheid kunnen afsluiten en dat de emmertjes vol geraken!

 

Schoolfeest

 

Hoe gaat het schoolfeest er aan toe. Meer info in bijlage bij deze nieuwsbrief! 

 

Opbrengsten wafelverkoop / pizzaverkoop

 

Zoals beloofd gaan de opbrengsten van de wafelverkoop en de pizzaverkoop naar onze kids. Hieronder al enkele foto’s van wat er zoal bijgekomen is.

En al even verklappen: in september zal het speelgoed in de speelsteeg nog een grote make-over krijgen!

Een nieuw volleybalnet                                        Grasveldje voor de turnzaal

               

Frisbees en balletjes                     Skateboards                                  Steps

 

 

‘t Is weer koekenbak!

 

Dit jaar later dan anders, maar daarom niet minder lekker! Tijdens de week van 9 mei kunnen leerlingen, (plus)ouders, grootouders, nonkels, tantes, Maria van om den hoek, Jos van Louis van Charel van den Asberg (u begrijpt het wel)... weer lekkere gebakjes meebrengen die onze leerlingen van de leerlingenraad zullen verkopen ten voordele van RODE NEUZEN. Vanaf 9 mei mogen de eerste baksels binnengebracht worden in de grote refter. Vanaf die eerste speeltijd kunnen kinderen dan met een meegebracht centje allerlei lekkere dingen kopen (wafels, cupcakes, cake…). Ook op dinsdag 10 mei en woensdag 11 mei mogen nog lekkernijen binnengebracht worden om te verkopen. De leerlingen van de leerlingenraad gaan ook met een koekenkraam aan de achterpoort staan, zodat hongerige wachtende ouders ook een lekkernij kopen ten voordele van Rode Neuzen. Zo kunnen wij ons wafeltje bijdragen om van al onze kinderen mentaal en emotioneel sterke superhelden te maken!

 
  

De schoolpoort

 

De schoolpoort is een leuk maar bijzonder ding. Stel je de volgende dag maar eens voor: Het is mooi weer, 20 graden. Iedereen is happy. Mensen komen samen, raken aan de babbel. En net zoals dat gaat bij onderwijzers die samen gezet worden en die het de hele tijd hebben over school, is dat ook vaak zo bij ouders. Mensen beginnen te babbelen over hun kind, de school, de leerkrachten, het huiswerk, de lessen en ja hoor, ook het weer komt aan bod. En zoals dat gaat, gaan verhalen soms een eigen weg op. Verhalen starten ergens en worden uitvergroot. Soms in de goede richting, soms ook weer niet. Verhalen over schoolfeesten, verhalen over carnavalstoeten, verhalen over… U begrijpt het wel. Maar… soms worden deze verhalen ook niet helemaal juist doorverteld en worden zaken die niet kloppen, voor waarheid aangenomen. En dan komen die verhalen soms ook bij ons terecht en denken we: waar komt dat vandaan? Daarom, wanneer u zaken hoort en u twijfelt over de echtheid ervan, spreek dan gerust iemand van de ouderraad aan of vraag het gerust aan de directie van de school. Niet alles is altijd wat het lijkt…

ouderraad@springplank.be       directie@springplank.be 

 

Nieuw op onze website de afgelopen maand

 
  • Nieuwsbrief (bij Nieuws Algemeen)

  • Verslag ouderraad (bij Nieuws Ouderraad)

  • Foto’s Megaspelenpaleis klas 2 (Bij Foto’s)

 

Namens het springplankteam

Deze nieuwsbrief en activiteiten later in het schooljaar zijn te lezen op www.spingplank.be en op de app.

 

… een WARME school …     

SCHOOLFEEST 2022                        

 

EINDELIJK mag het weer! Eindelijk mogen we nog eens samenkomen, eindelijk mogen we elkaar nog eens zien, eindelijk mogen we samen het glas nog eens heffen en klinken op elkaars gezondheid!

Jammer genoeg is er dit schooljaar nog geen schoolfeest zoals jullie dat gewoon zijn van ons: een FULL FORCE SCHOOLFEEST mét dansjes op een groot podium. Toen we begonnen in november/december met de voorbereiding van het schoolfeest (zo een voorbereiding duurt ongeveer een half jaar), zaten we nog in volle coronacrisis mét een covid save attest. We namen dan ook het zekere voor het onzekere: we kozen ervoor om het schoolfeest buiten te laten doorgaan en om ervoor te zorgen dat niet iedereen tegelijkertijd samen zou komen in een zaal. Toen werd er ook gekozen om ons te focussen op de lagere school. Was het achteraf nodig geweest, misschien niet, maar er moesten keuzes gemaakt worden en we kozen er toen voor om elkaar nog eens op een zo veilig mogelijke manier te kunnen zien en te focussen op het gezellig samen komen! 

 

Hoe ziet 14 MEI eruit, de dag van het schoolfeest?

 

De poorten (voorpoort en achterpoort) gaan open om 11 uur. Vanaf dat moment kan u starten met een wandeling (slechts 3 kilometer en alles is buggy-proof) doorheen Zoerle. En niet zomaar een wandeling! Neen, we kozen er voor om een heuse fotozoektocht te organiseren. Aan de hand van een plannetje, pijltjes en 12 foto’s kan u doorheen ons mooie Zoerle wandelen. Bedoeling is dat u de 12 foto’s in juiste volgorde nummert en nadien nog een schiftingsvraag invult. We vragen slechts een klein bedragje (3 euro) voor deze fotozoektocht. Wanneer de foto’s in de goede volgorde staan én u vindt het antwoord op onze schiftingsvraag, dan kan u een mooie prijs winnen! Deze prijs zal de maandag na het schoolfeest dan feestelijk uitgereikt worden aan misschien wel uw zoon of dochter. Het laatste vertrekuur van de wandeling is om 16.30 uur. De wandeling start aan de achterpoort, bij het standje waar de fotozoektocht verkregen kan worden. Ook nog even meegeven: op 6 plaatsen op deze wandeling komt u een QR-code tegen. Als u dit inscant, dan ziet u 1 van onze 6 lagere school-leeftijden aan het werk. Deze filmpjes zullen nadien ook gedeeld worden op de website, zodat u ze nog eens rustig kan herbekijken! 

TIP: Misschien is het handig om zelf een balpen te voorzien.

 

Bent u verplicht om te wandelen? 

-> Nee, hoor! Als u gewoon een hapje en drankje op de speelplaats wil komen nuttigen, ook méér dan welkom!!!

Bent u trouwens verplicht om naar het schoolfeest te komen? 

-> Ook hier: nee, hoor! Maar opnieuw: allemaal méér dan welkom!!!

 

Wie is er welkom?

 

IEDEREEN!!! Het is niet omdat uw zoon of dochter nog niet in de lagere school zit, dat u niet welkom bent! Ook ouders van de kleuters, oma’s en opa’s, grote broers en zussen… kunnen wandelen en gezellig nadien op onze speelplaats genieten van een hapje en een drankje.

 

Wat is er nog te beleven?

 

Na de wandeling kan u gezellig vertoeven met een lekker drankje en een hapje op de speelplaats mét een streepje muziek op de achtergrond. Er zullen spelletjes voorzien zijn voor onze kids en bij (hopelijk) mooi weer mogen ze uiteraard ook spelen in de zandbak.

 

Wat is er te eten?

 

Op de speelplaats zal een frietkraam staan (ik ruik de frietjes nu al), er is hotdog verkrijgbaar, maar ook taart en lekkere ijsjes

Alles is te betalen via cash of met Payconiq. Voor zowat alles werken we met de DEDkaart (Drank Eet Doe). Enkel voor de frietjes zijn er aparte bonnetjes.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op deze wandeling en/of het gezellig samenzijn op de speelplaats. DUIMEN MAAR VOOR MOOI WEER!!!! Spannend!

 
Cookie instellingen