Nieuwsbrief 1 maart 2024

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Basisschool De Springplank

01-03-2024

 

Onze Springplank… Een warme school.

 

Belangrijke Data                                         

 

04-03

Klas 5 naar de bib met de fiets

04-03

Gezond Scoort klas 4

06-03

Maandopening (ouders welkom!)

06-03

Pyjamalezen (18.30 uur)

08-03

Zwemmen 1/3/5

11-03

Lokale verlofdag: geen school

13-03

Overleg ouderraad - school

15-03

Zwemmen 2/4/6

15-03

Nieuwsbrief

15-03

Nationale pyjamadag Bednet

 

06-03 Pyjamalezen !!!

 

Nieuws Kleuterschool                                    

 

Groep

Week

Thema

   

K1

04-03 tot 08-03

11-03 tot 15-03

Goudlokje en de 3 beren

Goudlokje en de 3 beren

K2

04-03 tot 08-03

11-03 tot 15-03

Bouwen

Bouwen

K3

04-03 tot 08-03

11-03 tot 15-03

Dino’s

Dino’s

 
 

K1 (muizen en rupsen)

Op 4 maart mag je kleuter een beer meebrengen. Deze blijft tot 8 maart in de klas. Gelieve de naam van uw kleuter te voorzien.

 

K2 (kikkers en eenden)

Op 4 maart mag uw kleuter een foto van de buitenkant van jullie huis meebrengen. We zullen er dan in de zithoek over praten.

Op 7 maart mag je kapoen een plastic/houten werkgerief (hamer, zaag, boormachine, schroevendraaier…) meebrengen. Dit blijft in de klas tot 15 maart. Gelieve dit voorzien van de naam aub.

 

K3 (lieveheersbeestjes)

Op 4 maart mag je kleuter een dinosaurus mee naar school brengen (plastic of knuffel) als je dat hebt. Graag van naam voorzien aub.

Zoeken, zoeken, zoeken maar! Samen met je kleuter mag je op zoek gaan naar een voorwerp met de beginklank ‘d’. Dit voorwerp breng je mee op 6 maart.

 

Nieuws Lagere School                                    

Gezond scoort (klas 4)

Op 4 maart komen enkele 'sjotters' van KVC Westerlo op bezoek in het vierde leerjaar. Zij brengen een gezonde lunch mee voor onze sportieve vierdeklassers. Die dag blijft iedereen 's middags op school zodat er een gezonde hap gescoord wordt. Wat het dit jaar zal zijn, is nog een verrassing!

 

Er is een beetje tijd om handtekeningen te vragen of enkele pasjes te voetballen met de spelers. We zijn alvast benieuwd wie er op onze school zal langskomen!!!

Voorstelling Prikkelraad (ouders van klas 4, 5 en 6)

Voor de ouders van de leerlingen van klas 4, 5 en 6 wordt er een voorstelling georganiseerd rond het gebruik van de Smartphone en hoe met internet en sociale media om te gaan. Zeker een interessante lezing om bij te wonen!

De scholen van Oosterwijk, Westerlo en Zoerle-Parwijs organiseren deze lezing samen met hun ouderraden in de refter van SILA Westerlo op 23 april om 19.30 uur.

U kreeg deze week de uitnodigingsbrief mee met uw kind van klas 4, 5 of 6.

Alle leerkrachten van bovenvermelde lagere scholen zullen ook op deze lezing aanwezig zijn.

 

Loopt u al eens aan tegen zaken als:

  • afspraken maken rond het gebruik de Smartphone en het begrenzen ervan.

  • wanneer is mijn kind GSM-verslaafd?

  • waarom communiceert mijn kind liever via zijn Smartphone?

  • heeft de GSM negatieve gevolgen voor mijn kind?

Hopelijk bent u ook massaal aanwezig, want we horen toch ook als school steeds vaker klinken dat u als ouder het niet evident vindt om hiermee om te gaan thuis. Vandaar dan ook dat we dit graag, samen met onze ouderraden willen aanbieden.

 

We vragen aan iedereen om het strookje (bevestigd aan de brief) terug mee te geven met uw kind voor 8 maart 2024 aub.

 

Klas 5

Op 4 maart worden we om 9.15 in de kunstacademie van Westerlo verwacht voor de voorstelling “Juke Books”, een activiteit voor de start van de jeugdboekenmaand. Iedereen wordt verwacht met de fiets (fluohesje - fietshelm).

 

Klas 5 + 6

Ter info: Lessenreeks ‘op het juiste spoor via rust en ademhaling’ bij juf Kathleen (5A) en juf Lieve (6A)

Silke Liekens (docent lerarenopleiding Thomas More Kempen) gaat voor haar onderzoek op zoek naar passende strategieën om te leren omgaan met stress, om op deze manier ook te werken aan enkele executieve functies. In het kader van haar onderzoek zal ze bij het vijfde en zesde leerjaar haar oefeningenreeks komen uittesten. We hopen op veel positieve, fijne rust- en ademervaringen! Bij vragen of suggesties mag je haar altijd contacteren via silke.liekens@thomasmore.be.

 

Nieuws Voor de hele school                             

Pyjamalezen: Hopelijk komen er héél veel kinderen (kleuters en lagere school)!

Joepie! Het is eindelijk zover! Het is weer pyjamalezen.

Op 6 maart mogen alle kinderen ‘s avonds om 18.30 naar de school komen, gekleed in hun pyjama met hun lievelingsknuffel in de aanslag. Die avond zullen de meesters en juffen een leuk avondverhaaltje voorlezen. De klassen en de school zullen gezellig versierd zijn. De ouders kunnen tijdens het voorlezen genieten van een kopje koffie in de refter van de kleuterschool of kunnen even naar huis gaan.

Concreet:

  • De ACHTERPOORT gaat open om 18.20 uur en sluit weer om 18.30 uur. De kinderen mogen zelf naar hun klasje gaan (voor de kleuterschool: hier mogen de mama of papa hun kleuter naar het klasje brengen).

  • Vanaf 18.30 uur starten de verhaaltjes. 

  • Om 19.00 uur klinkt er een belsignaal. We vragen om de kinderen aan de klasdeur op te pikken. De kinderen mogen de klas niet verlaten zolang de mama of papa er niet is. 

 

Jeugdboekenmaand

De jeugdboekenmaand 2024 heeft als thema ‘Sport en spel’. Dit wil zeggen dat we weer heel veel gaan lezen, want lezen is gymnastiek voor je hoofd en je hart!

De kinderen van onze school mogen, als ze dit willen, op woensdag 6 maart in sportkledij naar school komen. Waarom dit is, komen ze te weten tijdens de maandopening. Wie goed wil lezen, moet veel trainen. En dat gaan we tijdens deze jeugdboekenmaand samen doen. Daarom gaan we leeskilometers verzamelen met de hele school. Elke kleuterklas krijgt een tekening met bolletjes. Elke dag leest de leerkracht voor uit een boek. Kleuters mogen zelf bolletjes inkleuren. De leerkracht bepaalt hoeveel bolletjes ingekleurd mogen worden.  Alle kleuters krijgen ook een kaartje met ballen in hun heen-en-weerschriftje. Als jullie thuis voorlezen, mag je een bal kleuren bij al jullie kinderen die mee luisteren naar het verhaal.

Lagere school: Elke klas krijgt een stratenplan. Als een leerling een boek of strip gelezen heeft, mag hij/zij een vakje kleuren op de kaart. Ook als de leerlingen thuis lezen, mogen ze daarvoor een hokje kleuren op dezelfde klasplaat. De bedoeling is om aan het einde van de maand met de hele klas 200 boeken en/of strips gelezen te hebben. Aan het einde van de maand tellen we alles samen en hopen we dat we voldoende gelezen hebben voor een mooie beloning. U hoort nog van ons ….

 

Pyjamadag Bednet: 15 maart

Op 15 maart willen we solidair zijn met alle kinderen die niet naar school kunnen wegens ziekte. Iedereen mag die dag in hun pyjama naar school komen.

 

Reclame                                                          

Nieuws van de bib

 

 

Tip van deze nieuwsbrief                                  

Kinderen hebben de bedoeling van ouders heel snel door.

 

Nieuw op de website (www.springplank.be)          

  • Foto’s Carnaval (bij foto’s)

  • Foto‘s schaatsen (bij foto’s)

 

Vanwege het Schoolteam

Basisschool De Springplank

Jaak Lemmenslaan 12

2260 Zoerle-Parwijs

014 54 82 90

directie@springplank.be

info@springplank.be 

Cookie instellingen