Nieuwsbrief 1 september 2023

Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief

Basisschool De Springplank

30-08-2023

 

Onze Springplank… Een warme school.

 

Belangrijke Data                                         

04-09-2023   Ouderavond L1 om 19.00 uur

06-09-2023   Kriebelteam op school

06-09-2023   Maandopening op de speelplaats om 08.45 uur ((groot)ouders welkom)

08-09-2023   Zwemmen klas 1 + 3 + 5

11-09-2023   Ouderavond L2 om 18.30 uur

12-09-2023   Ouderavond L4 om 19.00 uur

12-09-2023   Ouderavond L6 om 20.00 uur

13-09-2023   Pedagogische Studiedag kleuterschool + lagere school (geen school)

14-09-2023   Ouderavond L3 om 19.00 uur

14-09-2023   Ouderavond L5 om 20.00 uur

15-09-2023   Zwemmen klas 2 + 4 + 6

15-09-2023   Nieuwsbrief

 

Nieuws Kleuterschool                                    

 

Groep

Week

Thema

K1

01-09 tot 08-09

11-09 tot 15-09

Naar school / Mijn klasje

Naar school / Mijn klasje

K2

01-09 tot 08-09

11-09 tot 15-09

Mijn klasje

K2A: Hup kikker hup! - K2B: Kwak, zei de eend!

K3

01-09 tot 08-09

11-09 tot 15-09

Weer naar school

Stipje, het lieveheersbeestje (klasbeestje)

 

Nieuwe middagmoeder op vrijdag.

 

Vermits Hilde een andere job heeft, is ze jammer genoeg niet langer beschikbaar om te helpen in de kleuterrefter. Miriam, die al jaren de refter van de lagere school begeleidt, zal deze taak van haar overnemen op maandag, dinsdag en donderdag. Vermits Miriam op vrijdag babysit van dienst is voor haar eerste kleinkind, zal de mama van Kobe, Sylvy, op deze dag de taak van middagmama voor de kleuters op zich nemen. Els, de mama van Rihanna, zal dan weer de refter van de lagere school mee begeleiden. Aan deze 3 dames: onze oprechte en welgemeende DANK JE WEL!!!!

 

Ophalen van jullie kleuter.

Wanneer jullie bij het einde van de schooldag jullie kleuter ophalen, vragen we om hen binnen de poort op te halen. 

U zal merken dat de kleuters verder op de speelplaats zullen postvatten. Alle leerkrachten van de kleuterschool zijn aanwezig. 

U haalt uw kleuter op en verlaat zo weer de school langs de achterpoort. Kleuters die naar de kinderclub gaan, worden begeleid door 2 leerkrachten.

Belangrijk: we zullen niet langer toelaten dat kleuters van aan de poort geroepen worden door ouders of grootouders. 

Op deze manier willen we de veiligheid voor uw bengels verhogen en hebben we zelf een beter zicht.

 

Nieuws Lagere School                                    

 

Afbeelding met tekst, wiel, transport, poster

Automatisch gegenereerde beschrijving

Bike to school (enkel voor de lagere school).

 

Wist je dat je vanaf 1 september opnieuw kan sparen voor bucks? Ook nieuwe leerlingen kunnen deelnemen en mee beginnen sparen. Klinkt dat als muziek in je oren? Lees dan snel verder! 

Bike2School, want echte helden fietsen, steppen of stappen naar school….

Vanaf 1 september 2023 kan je weer virtuele munten of ‘bucks’ sparen elke keer je met de fiets, met de step, te voet of met de bus naar school komt. Een handige tag aan je fietswiel of je boekentas en een scanner aan de schoolpoort zorgen ervoor dat elke ochtend dat je naar school stapt, stept of fietst je buck’s kan verdienen. Je kan de buck’s uitgeven met je eigen persoonlijke bike2school betaalkaart die je samen met je tag van de school krijgt.

Die bucks zijn ook echt iets waard, want je kan ze uitgeven bij deelnemende lokale handelaars voor een waarde van 10 cent per buck. Per 2 dagen dat je kind duurzaam naar school gaat, spaart het buck’s.. Tijdens de actieweken kan je zelfs extra buck’s sparen. Onze school neemt deel aan volgende actieweken:

 • 18-22 september 2023

 • 4-8 december 2023

 • 19-23 februari 2024

Is dit je eerste jaar op de school of deed je vorig jaar nog niet mee? Aarzel dan niet in om in te schrijven. Als je vorig jaar al mee deed dan kan je met je tag en betaalkaart gewoon verder sparen. Ben je je tag verloren? Laat snel iets weten aan je school om een nieuwe tag te krijgen en opnieuw te sparen. 

Jaarwedstrijd Bike2School

Wist je dat er dit jaar extra prijzen te verdienen zijn voor de klas, zoals een bezoek aan Hidrodoe, Superjump, het Klimkaffee of Raf&Otje? Alle scholen van de 14 deelnemende gemeenten aan Bike2School nemen het met elkaar op in een jaarwedstrijd die loopt van 18/09/2023 tot 29/03/2024. De best scorende klassen maken kans op leuke prijzen! Help jij je school mee in de prijzen vallen? Schrijf je in en fiets, step of wandel zo vaak mogelijk naar school!

 

Wil je graag nog wat meer informatie, neem dan een kijkje op www.iok.be/bike2school of www.westerlo.be/bike2school. 

Wie graag deelneemt en nog geen buck heeft (bv. kinderen van het eerste leerjaar), laat dit weten aan de leerkracht. Er komt dan diezelfde dag nog een buck en een inschrijvingsformulier mee naar huis.

 

Afwezigheid juf Annick

Juf Annick zal afwezig zijn tot aan de kerstvakantie. Juf Kathleen zal klas 5 zolang onder haar hoede nemen. Meester Yari zal dan weer de taak van juf Kathleen op zich nemen.

 

Nieuws Algemeen                                           

Start

Het nieuwe schooljaar is weer gestart. We kijken er héél hard naar uit om met onze kinderen weer op pad te gaan. Benieuwd wat het nieuwe schooljaar ons allemaal zal brengen! Laten we er een positief schooljaar van maken waar elk negatief puntje er 5 positieve in de plaats krijgt, waar bij ieder puntje van kritiek, 5 complimentjes volgen, waar we elke ochtend starten met een vrolijke “goeiemorgen” en elke avond eindigen met een fijne “tot morgen”! 

 

De groene oase

Er is tijdens de vakantie hard gewerkt door heel wat mensen om onze speelplaats stilaan om te toveren tot een groene oase. Uiteraard zijn we nog niet klaar. Zo moeten er onder andere nog bomen komen (die pas tijdens het najaar geplant kunnen worden) en moet onze speelheuvel nog wat extra speelelementen krijgen. 

Zo een groene oase heeft heel wat voordelen. Er is namelijk een bewijs dat kinderen die meer (speel)uitdaging krijgen op school tijdens een speeltijd meer kans hebben op een positieve vibe in hun latere leven. En daar willen we als school zeker op inzetten en graag toe bijdragen! Maar… een kind dat meer speelkansen krijgt, is misschien een kind dat wat vaker met een vuile broek zal thuiskomen… Hoe waren we vroeger zelf, hé… 

 

Langs deze weg… een MEER dan grote DANKJEWEL aan iedereen die dit mee verwezenlijkt heeft:

 • de architecte Lizzy, die meer dan haar schouders onder dit project gezet heeft

 • de ouderraad die er voor gezorgd heeft dat we een mooi startbedrag van 24000 euro kregen én die blijvend acties zal doen om centjes te vergaren

 • mensen die extra steun verleenden (bijvoorbeeld door te gaan werken op Graspop) om extra centjes in het laatje te krijgen én aan onze organisator van deze ploeg, Sharon

 • de gemeente Westerlo die gratis en voor niks een volledige week de kraanman ter beschikking stelde, de grondwerken deed, compost aanvoerde, zwarte grond aanvoerde en alle afval weggevoerd heeft

 • de tuinaannemer, Toon, die op hele korte termijn er voor zorgde dat alles klaar lag om op 1 september te kunnen starten

 • de werkgroep ‘groene oase’, die samen met de vertegenwoordiger van MOS en de provincie, een haalbaar project uittekende

 • het schoolteam dat samen met de kinderen op weg zal gaan om alles uit deze groene oase te halen wat er maar uit te halen valt

We hopen ook dat we op jullie steun mogen rekenen, lieve (groot)ouders om dit hele project nog verder uit te kunnen bouwen. Wij zien het alvast hélemaal zitten!

 

Waaraan werken we dit jaar als school extra?

Kleuterschool:

 • Executieve Functies

 • Routines en rituelen

 • ICT in de kleuterschool

Lagere school:

 • Meersporenbeleid

 • ICT in de lagere school

Samen:

 • Optimaliseren zorgbeleid

 • Uitwerken nieuwe taalvisie + optimaliseren taalbeleid

 • Jaarthema rond positiviteit - Iedereen is belangrijk met als titel “Sun is shining and so are you!”.

 • En wie kan het beter zeggen dan deze personen…

https://www.youtube.com/watch?v=nbXgHAzUWB0

 

Start Questi voor ouders

 

Deze nieuwsbrief is de laatste die verschijnt via ParentCom. We zullen hem eenmalig op 1 september ook meegeven op papier. 

Daarna schakelen we over op Questi voor ouders.

Jullie krijgen op vrijdag 1 september een brief mee waarop alles staat wat jullie moeten doen. Probeer dit zo snel als mogelijk in orde te brengen.

Die brief is bij deze nieuwsbrief helemaal onderaan ook te vinden.

Indien je problemen ondervindt dan mag je mailen naar support@questi.com of telefoneren naar 014/70 71 00.

 

Ter herinnering:

 • Gelieve op de parking de circulatie goed te volgen.

 • We vragen om niet stil te staan aan de oprit en zo het verkeer te blokkeren. Parkeer u even of rijd door naar de ingang aan het zijpoortje van de fietsenstalling aub.

 • Tandartsbezoeken, oogartsbezoeken, bezoeken aan de orthodont… graag zo veel als mogelijk buiten de schooluren inplannen aub. Voor elke afwezigheid tijdens de schooluren is een bewijs nodig.

 • Schooluren: 8.45-12.00 en 13.00-15.20. Zorg dat je tijdig op school bent. 🙂

 • Sluit je je graag aan bij de ouderraad: ouderraad@springplank.be

 • De speelheuvel ligt er… best de kinderen niet hun allermooiste kleding aan laten doen aub.

 • Geef tijdig de turnkleding weer mee naar de school.

 • Jullie zijn welkom op de maandopeningen. Na de maandopeningen vragen we om de school weer te verlaten.

 • We vragen om géén noten mee te geven naar de school (allergie van enkele kinderen).

 

Start op 1 september.

Op 1 september zijn jullie welkom op  de school tussen half 9 en 9 uur. Jullie mogen gerust mee de speelplaats op wandelen en jullie kunnen een praatje maken met de leerkrachten. De ouderraad zal ook aanwezig zijn en ze bieden graag een kopje koffie aan om wakker te worden.

Om 9 uur zal de bel weerklinken. De kinderen gaan dan alleen naar binnen (en dat mag letterlijk genomen worden… de rijen voor de lagere school verdwijnen (in een proefproject tot aan de herfstvakantie alvast) => de kinderen gaan alleen naar de klas (en zo zal dat na elke speeltijd gebeuren)). Voor de kleuters verandert er niets. Zij verzamelen nog steeds op de stippen. 

Als de kinderen binnen zijn, vragen we de ouders (na het rustig leegdrinken van hun koffie) om de school weer te verlaten.

 

Tip van deze nieuwsbrief                                  

Een goedemorgen en een goede avond zijn goud waard!

 

Nieuw op de website (www.springplank.be)          

 • Data van het nieuwe schooljaar (zie Jaarkalender)

 • Aanpassing van het leerkrachtenteam (bij Algemene Info - Schoolteam)

 

Vanwege het Schoolteam

Basisschool De Springplank

Jaak Lemmenslaan 12

2260 Zoerle-Parwijs

014 54 82 90

directie@springplank.be

info@springplank.be 
 

Bijlage:

Brief Questi voor Ouders

 

Beste ouders

 

Goede communicatie is noodzakelijk. Communiceren over en met kinderen blijft de sleutel

om hen goed te laten ontwikkelen; zowel voor leerkrachten, ouders, kinderen, e.a.

 

Vanaf dit schooljaar kiezen we er dan ook voor om op een nieuwe manier digitaal te

communiceren. Dit zal gebeuren via Questi voor Ouders, een veilig communicatieplatform.

 

We hebben ervoor gekozen om na 1 september via deze weg met jullie te communiceren.

 

Hoe gaan we met Questi aan de slag?

 

1.     Jullie ontvangen in de mailbox een vraag tot activatie.

 

2.     Doe het mailtje open en klik op de knop ‘ACTIVEREN’. Volg de stappen en je kan

beginnen. De activatie is twee weken geldig, doe dit dus zo snel mogelijk.

 

3.     Er is ook een app beschikbaar die je best meteen kan downloaden waardoor het voor jou nog gebruiksvriendelijker in gebruik is. Die kan je gratis downloaden op je smartphone.

 

Hoe doet u dat? 

Ga naar de play-store op je mobiel. 

Typ bovenaan in de zoekbalk ‘Questi voor ouders’ en installeer de app. 

Open de app en meld jezelf aan met je mailadres en wachtwoord. 

Eenmaal aangemeld kan je alle communicatie omtrent je kind(eren) perfect volgen (na 1 september!!!)


4.     Voor meer informatie over de werking van Questi kun je het volgende filmpje bekijken:     https://www.youtube.com/watch?v=9lFaiTBqb4w
Cookie instellingen