Nieuwsbrief 27 oktober 2023

Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief

Basisschool De Springplank

27-10-2023

 

Onze Springplank… Een warme school.

 

Belangrijke Data                                         

 

06-11

Vrijblijvende ouderavond eerste leerjaar in de bib

08-11

Kriebelteam op school

08-11

Maandopening

08-11

Overleg ouderraad - school

10-11

Zwemmen 2/4/6

13-11

Deze week oudercontacten lagere school

17-11

Zwemmen 1/3/5

17-11

Nieuwsbrief

 

 

Nieuws Kleuterschool                                    

 

Groep

Week

Thema

   

K1

06-11 tot 10-11

13-11 tot 17-11

Themaloze week (nieuwe instappers)

Met een boekje in een hoekje

K2

06-11 tot 10-11

13-11 tot 17-11

Sprookje: Hans en Grietje

Sprookje: De 3 biggetjes

K3

06-11 tot 10-11

13-11 tot 17-11

Sprookje: Hans en Grietje

Sprookje: Hans en Grietje

 

Alle juffen en de meester van de kleuterschool willen iedereen die er mee voor zorgde dat onze kleuters op uitstap konden gaan naar het bos nog eens heel erg bedanken! Jullie zijn toppers!

Meteen ook even een oproep: Indien er mensen zijn (kleuterschool of lagere school) die een aantal verhoog-zitjes hebben voor de wagen die weg mogen, dan mag je deze zeker ook schenken aan de school. We willen er graag enkele op reserve bij ons houden om deze in noodgevallen in te kunnen zetten. Alvast bedankt!

 

Oproep K1 (rupsen en muizen)

Je kleuter mag op maandag 13 november een boek naar keuze meebrengen. Graag naam voorzien! Dit boek blijft 14 dagen in de klas.

 

Oproep K2 (kikkers en eenden)

Op 06-11 mogen de kinderen KLEINE steentjes meebrengen naar de klas. Al deze stenen zullen in de klas verzameld worden in een doos. Er mogen ook KLEINE takken meegebracht worden.

 

Oproep K3 (lieveheersbeestjes)

Wie thuis een sprookjesboek heeft, mag dit meebrengen. Het boek blijft 14 dagen in de klas. Van naam voorzien aub.

Op 06-11 mogen de kinderen KLEINE steentjes meebrengen naar de klas. Al deze stenen zullen in de klas verzameld worden in een doos. Er mogen ook KLEINE takken meegebracht worden.

 

Nieuws Lagere School                                    

Onze rapporten zijn nu ook online.

Zoals al eerder aangekondigd, komen de rapporten vanaf dit schooljaar niet meer op papier mee naar huis. Alles wordt meer en meer digitaal, dus nu ook de rapporten van uw bengels.

Op vrijdagnamiddag worden de rapporten klas per klas opengezet op Questi voor ouders. U kan dan door het rapport van uw bengel(s) snuisteren.

Belangrijke zaken:

  • in de week van 13 november worden er oudercontacten georganiseerd op vraag van leerkrachten of op vraag van ouders. De uitnodiging hiervoor krijgt u nog (via Questi voor ouders). Houd de app of uw mailbox zeker in de gaten.

  • de rapporten kunnen niet gehandtekend worden, maar we kunnen wel zien wie het wel en niet geopend heeft. Dat zien we dan als een handtekening.

 

Eten in de klas.

Na corona aten de kinderen in de klas. Op vraag van de leerlingenraad probeerden we om terug naar de refter te gaan om daar te eten. Kinderen (en ook juffen en meesters) merkten echter op dat dit ook niet alles was:

  • een refter is nu eenmaal veel drukker (160 kinderen die blijven eten)

  • het is veel moeilijker te controleren of kinderen gegeten hebben

Daar tegenover staat dat het eten in de refter ook wel een leuk groepsgevoel geeft.

Toch merken we dat de voordelen van eten in de klas doorwegen op eten in de refter.

Daarom zullen we na de herfstvakantie terug eten in de klas.

We vragen om een handdoek mee te geven naar de klas om op de bank te leggen en deze handdoek regelmatig te verversen.

 

Nieuws Voor de hele school                             

Blij nieuws!

De mama en papa van Vic (K2A) zijn onlangs getrouwd!

Qussai (K2A) kreeg er een zusje, Ghalia, bij!

 

Ook dit jaar zetten we ons weer in voor de Warmste Week (18-22 december)

Het thema van de Warmste Week is dit jaar: “Opgroeien zonder zorgen.”

Behoorlijk wat kinderen groeien op in een situatie waar niet altijd alles even makkelijk is, om welke reden dan ook.

We willen als school, met onze leerlingenraad als voortrekker, ons dan ook graag hiervoor inzetten. 

We kiezen dit jaar voor een organisatie in de directe omgeving van onze school (we communiceren hierover later nog). De organisatie zal door onze leerlingenraad trouwens voorgesteld worden op de maandopening van 29 november.

We koppelen hieraan 2 acties:

  • een speelgoedinzameling: Heb je nog degelijk (en proper) speelgoed waarmee je andere kinderen wil blij maken, dan kan je dit binnenbrengen op school tussen 11 en 15 december. De leerlingenraad zal dit allemaal bekijken en stockeren en tijdens de Warmste Week integraal aan de organisatie schenken. Misschien kunnen jullie samen met jullie kids deze vakantie al eens op “sneukeltocht” gaan? 😂

  • de koekenbak komt terug (hierover later meer nieuws, want ook hier koppelt onze leerlingenraad een extraatje aan in functie van het thema ‘opgroeien zonder zorgen’). Deze opbrengsten zullen ook aan de organisatie geschonken worden.

Uiteraard hopen we allemaal op een massa ingezameld speelgoed en een massa verkochte koeken. 

Samen laten we een warm hart zien voor kinderen die het moeilijk hebben.

 

Voorbije week: grote fluocontrole aan de poorten

We hebben op onze school momenteel 251 kinderen.

Op maandag droegen 26 kinderen geen fluohesje, dus 225 kinderen wel (90% in orde).

Op dinsdag droegen 17 kinderen geen fluohesje, dus 234 kinderen wel (93% in orde).

Op donderdag droegen 12 kinderen geen fluohesje. Deze dag wordt het wel berekend op 202 kinderen, want klas 5 en 6 waren op uitstap. Dus 190 kinderen in orde (94%).

Al een groot succes, maar we zullen als school pas écht tevreden zijn als 100% van onze kinderen zich met fluo naar en van onze Springplank verplaatsen. Mogen we op de hulp van jullie als ouder rekenen om hierin te (blijven) slagen?

Voorleesweek 20-24 november 2023

Ook dit schooljaar doen we met veel plezier weer mee met de voorleesweek. Er is echter 1 wijziging. Vermits dat het pyjamalezen steeds op een woensdag plaatsvindt en het op 22 november pedagogische studiedag is, hebben we besloten dat we dit superfijne moment verplaatsen naar de jeugdboekenmaand. 

Noteer alvast: 6 maart 2024 om 18.30.

 

Nieuws van de ouderraad                                 

De Heel Veel Lekkers verkoop.

Wat een cijfers zeg: 1028 dozen hebben jullie gekocht, meer dan vorig jaar, waarvoor onze oprechte dank! Met deze centjes kunnen we weer heel wat sponsoren voor de kinderen en de school.

 

Kleding inzameling
Dit jaar was de inzameling voor de kilo-verkoop wat kleiner, maar we hebben toch een totaal van 1780 kg opgehaald, wat een mooie cent in het laatje heeft gebracht.
Jullie zorgden ook nog voor een zeer mooie inzameling voor Het land van Op, het geefplein te Westerlo, waarmee jullie heel veel mensen die het niet zo breed hebben uit de nood helpen. Hiervoor willen we jullie ook hartelijk bedanken.
Er was ook een gelukkige winnares bij de tombola, getrokken door de onschuldige hand van Mathis.
Mevrouw Ilse Van de Ven uit Zoerle-Parwijs krijgt van ons binnenkort een mandje lokaal lekkers.

 

HalloweentochtAfbeelding met tekst, tekenfilm, poster, grafische vormgeving

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vrijdag is er een stop georganiseerd tijdens de Halloweentocht van de Gezinsbond. Vergeet niet om even iets lekkers te nuttigen bij ons op de speelplaats van de school..

Er zijn warme dranken en een snackje.

We doen onze uiterste best ook om de school leuk te versieren.

 

TROOPER

Vanaf nu zijn wij dus ook een TROOPER school…. We horen velen onder jullie al zeggen: “Een wat????”
Awel, shop jij online? Maak dan een extra klik en steun kosteloos je school!
Via Trooper kan je naar honderden online winkels, of het nu Bol, Ali-express, Brantano, Go Fresh, Delhaize…. is, het maakt niets uit. Elke aankoop levert een financiële bijdrage op voor onze school.
En dit kost jullie NIETS. Het kan van een vast bedrag per bestelling gaan zoals bij Hello Fresh, tot een percentage bij Bol, het belangrijkste is: wij worden er voor beloond.
Dus klik op de link en wees welkom op ons platform. Hier kunnen jullie trouwens ook zien hoeveel er al in ons spaarpotje is gekomen. Dus: zoek je winkel en shop via ons met je laptop, tablet of GSM!
http://www.trooper.be/vbsdespringplank

 

GRASPOP 2024

We komen al vroeg aankloppen met onze eerste oproep, maar gezien velen onder jullie vakantieaanvragen en planningen reeds in december en januari moeten maken, dachten we… toch al even wakker schudden. Ook de opvang voor jullie kinderen is uiteraard niet niets.
VZW NVECO was zeer tevreden van ons team en ziet ons volgend jaar graag terugkomen. Ze vragen echter naar vrijwilligers die meer dan 1 dag kunnen, dus vandaar ook de vroege oproep. Wat niet wil zeggen dat de 1dags-vliegen niet welkom zijn he 😉. Vrijwilligers met meerdere dagen krijgen voorrang op shiften (voor zover mogelijk) en hebben dus ook recht op gratis camping (vanaf 2 werkdagen) en parking (ook voor zover er parkeerpassen zijn).
Graspop gaat volgend jaar door van 20 tot en met 23 juni 2024. De dagen voordien en de dag nadien zijn vrijwilligers ook welkom. Dit is dan voor de opbouw en ondersteuning van de crew. We hopen dat we ook dit jaar weer een mooie groep vrijwilligers kunnen verzamelen om zo een mooie som te kunnen verdienen voor onze school. Alle vragen zijn welkom per mail op ouderraad@springplank.be.

 

Tip van deze nieuwsbrief                                  

De beste manier om een kind te helpen om in de toekomst een goed mens te worden, is hem/haar vertellen wat je niet kunt accepteren in zijn/haar gedrag en niet in wat je in hem/haar als persoon kan accepteren.

 

Nieuw op de website (www.springplank.be)          

 
  • Klas 1 en 2 + K3 naar het bos (week van het bos)

  • Kleuters naar het bos (week van het bos)

  • Klas 5 + 6 naar Archeon

 

 

Vanwege het Schoolteam

Basisschool De Springplank

Jaak Lemmenslaan 12

2260 Zoerle-Parwijs

014 54 82 90

directie@springplank.be

info@springplank.be 

Cookie instellingen