Nieuwsbrief 29 augustus 2022

Nieuwsbrief 29 augustus 2022

 

                                                   

 

Nieuws uit de kleuterschool 

 

K1

Thema 1-9 september    Naar school / Mijn klas

 

K2

Thema 1-9 september     Mijn klas

 

K3

Thema 1-9 september    Naar school

 

Extra:

  • (Drink)yoghurt wordt niet meer toegestaan in de klas en in de kleuterrefter. We vragen om een drinkbus met water te voorzien (die uiteraard bijgevuld kan worden in de school). Dank je wel!

  • Hilde Wouters (jullie misschien wel bekend van de kinderclub) komt dit schooljaar samen met een kleuterleerkracht zorg dragen voor de kleuters in onze kleuterrefter. Anita en Miriam nemen de begeleiding van de lagere school mee voor hun rekening (de lagere school eet nog steeds in de eigen klas).

 

Nieuws uit de lagere school

 

Geen extra nieuws deze eerste week. ;-)

 

Belangrijke data

1 september            Startmoment speelplaats

7 september            Kriebelteam (haren los aub)

9 september            Nieuwsbrief + Zwemmen 2/4/6 + Chiro 1/2/3/4 (NM)

 

Extra nieuws

Chironamiddag

Op 9 september zullen de kinderen van 1/2/3/4 een leuke namiddag beleven onder begeleiding van de chiroleiders van Zoerle. We raden aan om de kinderen niet in hun beste kleding naar school te sturen. ;-) 

 

Herhaling data ouderavonden begin schooljaar

K1A    Juf Nick            30 augustus 2022        18.00 uur

K1B    Juf Marina            30 augustus 2022        18.00 uur

K2A    Juf Ingrid            30 augustus 2022        18.30 uur

K3A    Juf Hilde            30 augustus 2022          18.30 uur

L1A    Juf Sandra            5 september 2022        19.00 uur

L1B    Juf Ilse L             5 september 2022        19.00 uur

L2A    Juf Rina / Juf Ilse J    1 september 2022        18.00 uur

L2B    Juf Joke            1 september 2022        18.00 uur

L3A    Juf Evelyne            1 september 2022        19.30 uur

L4A    Juf Sanne            1 september 2022        19.00 uur

L5A    Juf Annick            8 september 2022        19.00 uur

L6A    Juf Lieve            8 september 2022        19.00 uur

Probeer zeker aanwezig te zijn op deze ouderavond. Er wordt belangrijke info gegeven over de klaswerking en over de laatste nieuwe wijzigingen in de school.

 

Herhaling Startmoment 1 september

Bij deze willen we jullie al heel graag uitnodigen op 1 september 2022. Dan organiseren we een startmoment vanaf 8.30 uur op de speelplaats. Iedereen (ouders en kinderen) zijn op dat moment uitgenodigd om even kennis te maken met de juffen en meesters en om een babbeltje te slaan met of om wat vragen te kunnen stellen aan die meesters of juffen. Omstreeks 9.00 uur zal er een signaal weerklinken. De kinderen gaan dan met hun juf of meester naar de klas en de ouders kunnen dan weer naar huis gaan of nog even een praatje maken met de mensen van de ouderraad bij een kopje koffie, dat u door hen aangeboden wordt.

 

Bike2School

Wist je dat je vanaf 1 september 2022 opnieuw kan sparen voor bucks? Ook nieuwe leerlingen kunnen deelnemen en mee beginnen sparen. Klinkt dat als muziek in je oren? Lees dan snel verder! 

Bike2School, want echte helden fietsen, steppen of stappen naar school….

Vanaf 1 september 2022 kan je virtuele munten of ‘bucks’ sparen elke keer je met de fiets, met de step, te voet of met de bus naar school komt. Een handige tag aan je fietswiel of je boekentas en een scanner aan de schoolpoort zorgen ervoor dat elke ochtend dat je naar school stapt, stept of fietst je bucks kan verdienen. Je kan de bucks uitgeven met je eigen persoonlijke bike2school betaalkaart die je samen met je tag van de school krijgt.

Die bucks zijn ook echt iets waard, want je kan ze uitgeven bij deelnemende lokale handelaars voor een waarde van 10 cent per buck. Hoe snel kan je die bucks dan verdienen? Als je 2 dagen duurzaam naar school komt krijg je 1 buck, of 0,10 euro. Sommige weken kan je zelfs dubbele punten verdienen !  Voor dit schooljaar voorzien we een Sinterklaascampagne (28/11/2022-02/12/2022), een Goede Voornemenscampagne (23/01/2023 – 27/01/2023) en een Lentecampagne (13/03/2023 – 17/03/2023). 

Is dit je eerste jaar op de school of deed je vorig jaar nog niet mee? Aarzel dan niet in om in te schrijven. Als je vorig jaar al mee deed dan kan je met je tag en betaalkaart gewoon verder sparen. Ben je je tag verloren? Laat snel iets weten aan je school om een nieuwe tag te krijgen en opnieuw te sparen. 

Wil je graag nog wat meer informatie, neem dan een kijkje op www.iok.be/bike2school of www.westerlo.be/bike2school. 

 

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

 

Start: corona

Het woord ‘corona’ blijft maar opduiken. Hier nog eens alle huidige zaken voor het onderwijs op een rijtje:

  • We blijven goed ventileren in de klas + de CO2-meters staan ook weer paraat.

  • Handhygiëne en hoesthygiëne blijven belangrijk.

  • Wie ziek is of besmet is, blijft thuis.

  • Contactonderwijs is de regel. Met andere woorden: we zien graag iedereen op 1 september in levende lijve op de school verschijnen! We hebben jullie al 2 maanden moeten missen!

 

Circulatie parking

Ook dit schooljaar blijft de circulatie op de parking gelden. We hebben echter met de gemeente, de wijkagent en het zaalcomité afgesproken dat dit enkel bij de start van de schooldag en bij het einde van elke schooldag zal gelden. Er komt een extra bord op de parking. In plaats van de nadarhekken zal er op dat moment een ketting hangen. Opgelet dat u hier niet tegen rijdt, want dat is uiteraard anders dan een groot en zwaar hek dat er staat. Voor de veiligheid van uw kids en ook van uzelf, vragen we u met aandrang om u hieraan strikt te houden.  Dank jullie wel!

 

Poortje aan de fietsenstalling

‘s Ochtends mag het poortje van de fietsenstalling ook gebruikt worden door voetgangers, maar op voorwaarde dat ze alleen verder kunnen wandelen tot op de speelplaats. Het is dus niet de bedoeling dat de persoon die er staat voor bewaking met een “harem van 20 kleuters aan elke hand” daar staat (ziet u het al voor zich ;-) ). Als u denkt dat dit niet lukt, dan vragen we u om uw kapoen langs de achterpoort te brengen. Op de speelplaats lopen nog 2 extra leerkrachten rond om de kinderen aan de poort mee naar binnen te begeleiden.

 

Klusjesdag

Vandaag waren bijna alle leerkrachten paraat op onze jaarlijkse klusjesdag om de school klaar te maken voor jullie bengels: er werd onkruid gewied (want ondanks de hete zomer bleek onkruid hiervan bijzonder weinig last te hebben), de speelsteeg werd klaargemaakt, de volledige paardentrailer en wagen van juf Sanne werd tot aan de nok volgeladen met spullen die naar het containerpark gebracht werden, de gang werd zo goed als leeg gemaakt… Kortom: het was een productieve dag die alleen maar kon lukken met zo een TOPteam als onze Springplankcollega’s!

 

Nieuws van onze werkgroep ‘Feest’

Als de dag van toen 🎶

 

"Ik weet nog goed hoe alles eens begon

Hoe vol geheimen... was de weg die voor ons lag

Een weg waarvan je soms de rand niet zag

Maar wat er ook gebeurde... aan 't einde scheen de zon."

Met deze strofe nemen we jullie mee in het thema van dit schooljaar. Goed begonnen is half gewonnen. Daarom starten de juffen en meesters al op 1 september volledig uitgedost als in de goeie ouwe tijd of in een gebeurtenis uit hun geboortejaar. Kom gerust langs op de speelplaats en keer samen met ons terug in de tijd.

Onze activiteiten zullen ook volledig in thema zijn. Zo doen we in maart een echte oldskool Kienavond met fantastische prijzen!! Het schoolfeest krijgt ook een heerlijk ouderwets kantje waar gezelligheid troef is. Wij kijken er alvast naar uit!! 

Ook al even meegeven:

23-09 Wafelverkoop in het dorp        

21-10 Wafelverkoop op school            

24-03 Kienavond

13-05 Schoolfeest

23-06 Jogging

 

Wij leven mee…

De grootvader van onze poetshulp, Els, is gestorven. We wensen Els en haar familie heel veel sterkte toe.

Ook de schoonzus van juf Joke is heengegaan. Ook aan de juf en haar familie wensen we alle sterkte toe!

 

Namens het springplankteam

Deze nieuwsbrief en activiteiten later in het schooljaar zijn te lezen op www.spingplank.be en op de app.

 

… een WARME school …    

Cookie instellingen