Nieuwsbrief 9 februari 2024

Nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief

Basisschool De Springplank

09-02-2024

 

Onze Springplank… Een warme school.

 

Belangrijke Data                                         

 

21-02

Kriebelteam op school

23-02

Zwemmen 1/3/5

24-02

Filmavond ouderraad

27-02

Schoolraad

28-02

Schaatsen lagere school

01-03

Zwemmen 2/4/6

01-03

Nieuwsbrief

01-03

Nationale complimentendag: doet iedereen mee?

 

 

Nieuws Kleuterschool                                    

 

Groep

Week

Thema

   

K1

19-02 tot 23-02

26-02 tot 01-03

Themaloze week

Spelen en leren met begrippen

K2

19-02 tot 23-02

26-02 tot 01-03

Bakker

Bakker

K3

19-02 tot 23-02

26-02 tot 01-03

Ziek zijn

Ziek zijn

 
 

K2 (kikkers en eenden)

Op maandag 19 februari mogen de kindjes een snede brood OF een sandwich OF een pistolet meebrengen. We zullen waarneming van brood doen + proeven.

 

Op vrijdag 1 maart willen we een heus ontbijt organiseren. Opnieuw mogen de kinderen wat brood, sandwiches of pistolets meebrengen.  Hier moet je niks tussen doen. De juf en de meester zorgen voor beleg en een drankje er bij.  De dag ervoor gaan we een dessert maken en ook dat eten we op op deze vrijdag. Thuis hoeven de kinderen die ochtend dan niet veel te eten.

 

K3 (lieveheersbeestjes)

Wanneer de kinderen thuis een voorwerp hebben waarin ze de “aa”-klank horen, dan mogen ze dit meebrengen op 21 februari.

 

Regelmatig zullen jullie kids vertellen over juf Helena. Zij loopt stage tot 17 mei in het lieveheersbeestjesklasje. Regelmatig zal zij activiteiten voorzien voor onze klasgroep.

 

Nieuws Lagere School                                    

Hele lagere school: Schaatsen

Op 28 februari gaan we met alle kinderen van de lagere school in Heist-op-den-berg.

We zoeken daarvoor bereidwillige om ons te vervoeren van en naar de schaatsbaan. 

We vertrekken aan de school om 8.45 uur en weer aan de schaatsbaan om 11.25 uur. Ouders die graag mee schaatsen zijn meer dan welkom (en mee veters binden zou ook superhandig zijn)!

Laat aub voor 24 februari via de juf of meester weten of je kan rijden en hoeveel kinderen je kan meenemen. 

Alvast !!!!

De inkom van de schaatsbeurt wordt volledig door de school bekostigd en zal u dus niet op de schoolrekening terugvinden.

 

Info Bike2School: info van de gemeente

Beste Bike2school-ers,

de dagen worden weer wat langer!  Het zonnetje komt af en toe al eens piepen en de eerste bomen staan terug in bloei!

Het ideale moment om een nieuwe boost te geven aan de jaarcampagne Bike2school!

In de week van 19 tot en met 23 februari 2024 vindt de 3e en laatste actieweek van de jaarcampagne 23-24 van Bike2school plaats !

Deze  LENTE ACTIE WEEK  zijn er per stapper of trapper of stepper dubbele punten te verdienen. 

 

Sportdag: 25 juni 2024

We zijn er al goed op tijd mee: op 25 juni is er een sportdag voor de lagere school.

Onze leerlingen van de lagere school krijgen die dag een onvergetelijke sportdag voorgeschoteld in de Lilse Bergen. We zijn die dag op zoek naar chauffeurs om ons te brengen en te komen halen. Kan u die dag enkele leerlingen vervoeren, gelieve dit dan via de klasagenda te melden met daarbij vermeld hoeveel kinderen u kan vervoeren. Het vertrekuur op school en aan de Lilse Bergen laten we u nog weten.

De inkom van de sportdag + alle activiteiten ginder worden volledig door de school bekostigd en dit zal u dus niet op de schoolrekening terugvinden.

 

Klas 3: Schoolfeest

De “dresscode” voor de leerlingen van klas 3 (zowel de klas van juf Evelyne als de klas van juf Sandra) voor het schoolfeest is “Black & Gold” (dus zwart, goud en gouden glitter). Zo hebben jullie nu al tijd om zaken bij elkaar te sprokkelen. ;-) 


Nieuws Voor de hele school                             

Tweede grote Bingo-avond van de Springplank

 

We zitten ondertussen al aan 143 inschrijvingen.

 

Inschrijven kan nog steeds op:

 

- mail: bingo@springplank.be

- telefoon: 014/54.82.90

 

Klaar voor een leuke avond?

 

Nieuws van de ouderraad                                 

2024 Filmavond
Dit jaar is het een beetje anders. We geven onze kids de keuze uit 6 films, natuurlijk ook een beetje onder begeleiding van de ouders en enkele leerkrachtenAfbeelding met tekst, filmklapper, schermopname, Lettertype

Automatisch gegenereerde beschrijving

Inschrijvingen gebeuren online, inschrijven kan tot en met 21/2/2024. Prijs per kind is €2 ter plaatse te betalen.

Wat voorziet de ouderraad? De keuze uit 6 films, een knabbel en een drankje voor bij de film. Er is 1 pauze per film en deze varieert per film. 

Voor de ouders is er een koffie-thee-moment in de kleuterrefter voor wie dat wenst.

Wat brengen we mee? Filmogen, een zitkussen, een dekentje en we komen in pyjama of onesie.
Inschrijven kan via deze link : https://forms.gle/6Ctfx4mKJimujWW68

Ons Cinema aanbod


Image result for Sammy 2

De schildpadden Sammy en Ray zijn terug! De twee hartsvrienden genieten samen van hun oude dag op een prachtig eiland. Maar dan, net wanneer ze hun kleinkinderen Ricky en Ella voor de eerste keer naar de zee leiden, worden de vrienden gevangen genomen door stropers. Ze belanden in een groot aquarium in Dubai. Daar worden ze al snel gerekruteerd door het zeepaardje Big D, de leider van de groep, die grootse plannen koestert om te ontsnappen. Sammy en Ray hebben echter weinig vertrouwen in Big D en werken met hun nieuwe vrienden aan een eigen plan. Ondertussen hebben de kleine Ricky en Ella hun weg gevonden naar het aquarium en ze zijn vastbesloten om de opa’s te redden…

Start 18:30        Pauze 19:10     Hervatting 19:20      Einde: 20:08       Duur film 1u 28min


Hotel Transylvania 2 | Sony Pictures Canada

Alles lijkt op rolletjes te lopen in Hotel Transsylvanië. Dracula maakt zich echter zorgen dat zijn schattige kleinzoon Dennis, een half-mens/half-vampier, nog geen tekenen laat zien dat hij een vampier is. Terwijl Mavis samen met Jonathan voor het eerst op bezoek gaat bij haar menselijke schoonouders, schakelt ‘Vampa’ Dracula zijn vrienden Frank, Murray, Wayne en Griffin in om Dennis een ‘monster-in-opleiding’ training te geven. Ze weten alleen nog niet dat Dracula’s chagrijnige en erg ouderwetse vader Vlad een onverwachts bezoekje komt brengen aan het hotel. Als Vlad er achter komt dat zijn achterkleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in Hotel Transsylvanië wordt hij pas echt bloednijdig.

Start 18:30        Pauze 19:10           Hervatting 19:20         Einde: 20:09         Duur film 1u 29min


Image result for the lion king 2019

The Lion King is een Amerikaanse muzikale dramafilm geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau, geschreven door Jeff Nathanson en geproduceerd door Walt Disney Pictures en Fairview Entertainment. Het is een fotorealistische computergeanimeerde opnieuwmaken van Disney's traditioneel geanimeerde film De Leeuwenkoning uit 1994

Start 18:30          Pauze 19:30         Hervatting 19:40         Einde: 20:47         Duur film 2u 7min


Zootropolis: Hayvanlar Şehri afiş - Afiş 2 - Beyazperde.com

Zootopia is een groot metropolis, waar alleen dieren wonen. Het is een stad, die geen gelijke kent en bestaat uit buurten met allemaal een ander habitat. Zo heb je het Sahara Plein en het ijskoude Tundrastad. Zootopia is dus een melting pot van dieren van alle klimaten. Een plek waar, wat je ook bent, van de grootste olifant, tot de kleinste krekel, je alles kan worden. Maar als de optimistische agent Judy Hoops aankomt, ontdekt ze dat het eerste konijn zijn in een politiemacht die louter bestaat uit sterke dieren, niet heel eenvoudig is. Vastbesloten om zichzelf te bewijzen, springt ze bovenop elke kans een zaak op te lossen, zelfs als dat betekent dat ze daarvoor moet samenwerken met de gladjakker en bedriegende vos Nick Wilde.

Start 18:30          Pauze 19:20          Hervatting 19:30         Einde: 20:28         Duur film 1u 53min


My Pics and Movies: Mees Kees op de planken (2014)

In Mees Kees op de Planken gaat de klas van Mees Kees een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, iets dat er toch een beetje op lijkt? Hij komt met een echte Mees Kees oplossing. Maar wanneer de oude juf terugkomt en Dreus er
achter komt dat Mees Kees alles op z?n kop heeft gezet, moet Mees Kees naar de kleuters en lijkt alles mis te gaan voor Tobias, Sep en de rest van de klas?

Start 18:30    Pauze 19:10    Hervatting 19:20    Einde: 20:14    Duur film 1u 14min


“Voor 24 uren, maken kinderen de regels."

Allison en Carlos hebben altijd het gevoel dat ze nee moeten zeggen tegen hun kinderen en collega's. Ze besluiten om hun drie kinderen een ja-dag te geven, waarop de kinderen 24 uur lang de regels bepalen. Ze wisten echter niet dat ze op een wervelend avontuur zouden gaan rond Los Angeles, dat de familie dichter bij elkaar zou brengen dan ooit tevoren.

Start 18:30    Pauze 19:10    Hervatting 19:20    Einde: 20:09    Duur film 1u 29min
 

GRASPOP 2024Afbeelding met tekst, Lettertype, ontwerp, Graphics

Automatisch gegenereerde beschrijving

Na ons eerste jaar, dat best wel een succes was, zijn we er weer voor de tweede editie van…

 

“De Springplank goes Graspop”.

De speelplaats begint intussen vorm te krijgen, maar toch zijn er nog heel wat centjes nodig om de droomspeelplaats te verwezenlijken. Niet alleen de speelplaats maar ook andere leuke initiatieven van de ouderraad: van ijsjes, tot klasmaterialen of uitstapjes die wij ook proberen te sponsoren, kunnen dat extra centje wel gebruiken.

Via vrijwilligerswerk op Graspop Metal Meeting 2024 kunnen we een aardig zakcentje bijverdienen. Dus hiermee roepen wij jullie op, voor wie zich wil inschrijven om te komen werken op Graspop: je kan kiezen van 1 tot 7 dagen, want ook voor en na het festival is er volk nodig om alles draaiende te krijgen en te houden.

Vanaf 2 dagen is er een kampeerplaats voor je voorzien. Tijdens je vrijwilligerswerk heb je toegang tot het festival, 24/24 toegang tot de crew boterhammenstand, 1 warme maaltijd per dag….

De data zijn van 17 tot en met 23 juni 2024. We werken samen met ENVECO VZW.  Zij waren vorig jaar zeer tevreden over onze vrijwilligers maar vragen dit jaar wel om zo zoveel mogelijk mensen te vinden die meer dan 1 dag kunnen. Dit is niet omdat ze niet dankbaar zijn voor de mensen die komen helpen, maar omdat het op gebied van planning heel complex wordt. Ook voor de beveiliging en badges creëert dit veel meer werk.

Deze uitroep gaat uit naar niet enkel ouders en grootouders maar evengoed naar ooms, tantes, nichten, neven, of misschien wel de buurman. Alle helpende handen (+18J) zijn welkom. Hoe meer mensen komen helpen hoe hoger het bedrag dat we krijgen.

Voor wie interesse of vragen heeft stuur aub een e-mail naar:

ouderraad@springplank.be

met daarin uw naam, en voor welk kindje en uit welke klas jullie willen komen helpen.

Wij nemen met jullie contact op van zodra alle info binnen is.

Alvast een hele dikke dank u en laten we samen rocken naar een nieuwe speelplaats!

Hopelijk tot gauw, De ouderraadAfbeelding met tekst, geel, zwart, donker

Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Reclame                                                          

 

Tip van deze nieuwsbrief                                  

Je moet er rotsvast vertrouwen in hebben dat je kind zijn eigen gevoelens kan hanteren, kan verwerken en oplossingen kan vinden.

 

Nieuw op de website (www.springplank.be)          

  • Foto’s Lichtmis klas 1

  • Foto’s plantdag groene oase

 

Vanwege het Schoolteam

Basisschool De Springplank

Jaak Lemmenslaan 12

2260 Zoerle-Parwijs

014 54 82 90

directie@springplank.be

info@springplank.be 

Cookie instellingen