Nieuwsbrief JANUARI 2022

Nieuwsbrief 15/2021

 

 

Thema’s kleuterschool 

K1

 

10-01 - 14-01   Hatsjie! Ik nies!  

17-01 - 21-01   Vogeltjes in de winter.

24-01 - 28-01   Nandi en het fruit.

31-01 - 04-02   Nandi en de dieren.          

 

Extra nieuws:

Uw kleuter mag op 10 januari een zakdoek meebrengen. Naam voorzien aub.

De aanspreektitel op de nieuwjaarsbrieven in de kleuterschool wordt opengelaten. Jullie, ouders, kunnen dit dan zelf aanvullen. 

 

K3

10-01 - 14-01   De postbode.

17-01 - 21-01   Ziek zijn.

24-01 - 28-01   Ik wil de maan (prentenboek) + de ruimte.

31-01 - 04-02   Ridders en prinsessen.

 

Extra nieuws:

De aanspreektitel op de nieuwjaarsbrieven in de kleuterschool wordt opengelaten. Jullie, ouders, kunnen dit dan zelf aanvullen.                           

 

Belangrijke data

10-01 Instapdag nieuwe kleuters

14-01 Zwemmen 2/3/6 (ov)

17-01 Deze week oudercontacten

           2,5-, 3- en 4-jarigen ONLINE

          (info volgt)

17-01 Medisch onderzoek klas 4

           (op school)

21-01 Zwemmen 1/4/5 (ov)

21-01 Rapport lagere school

24-01 K3A/K3B/K3C naar de bib

24-01 Overleg ouderraad - school

25-01 K1 naar de Zoerla (ov)

28-01 Zwemmen 2/3/6 (ov)

28-01 Nieuwsbrief

31-01 Pedagogische 

            studiedag (geen school!)

31-01 Facultatief oudercontact

           lagere school (ONLINE): 

           deze week

Extra nieuws

🍪 Koekenbak en sponsortocht voor Rode Neuzen Dag 🍪

 

Uitstel is geen afstel! Onze koekenbak en sponsortocht kunnen helaas niet doorgaan voor de Kerstvakantie. Uiteraard laten we onze Rode Neuzen niet in de kou staan! Deze organisatie verdient een heel jaar lang steun, sponsoring, een warm hart en een lekkere koek. Dit jaar zullen we, als de covid-maatregelen het toelaten, onze koekenbak en sponsortocht tijdens de laatste week voor de Krokusvakantie houden. 

 

Leg je Rode Neus dus nog niet te ver weg en vraag nog eens aan oma's, opa's, (plus)mama's en (plus)papa's wat het geheime recept is van die lekkere wafels, cake of koekjes zodat je helemaal klaar bent om volle bak te beginnen aan de koekenbak!

 

Je stevige stapschoenen mag je alweer beginnen in te stappen, want ook de sponsortocht zouden we dan graag doen. Stap voor stap steunen we Rode Neuzen Dag... Samen. Voor al onze helden die nood hebben aan een luisterend oor, een schouder om op te huilen, een hart onder de riem of twee armen om hen heen.

 

 

 

 

Corona-update

 

Het is eens een andere manier om een corona-update te brengen, via de nieuwsbrief.

 

Huidige maatregelen

De maatregelen die momenteel gelden in het onderwijs, lopen door na de kerstvakantie, tenzij er tussendoor andere zaken beslist worden. Indien dit het geval is, dan mogen jullie weer een echte corona-update verwachten.

 

Online lesgeven tijdens quarantaine

Na de vakantie kunnen kinderen die in quarantaine zitten wegens Covid19 nog steeds online les volgen, maar het gaat er iets anders uitzien. We merken namelijk dat de huidige manier van werken bijzonder belastend is. Wanneer we, om een voorbeeld te geven, zien dat er 8 kinderen van een klas online les volgen thuis, dan is het voor de juf ongelooflijk moeilijk om zowel de klas als de kinderen thuis mee te laten volgen. 

Daarom gaan we als volgt werken:

  • De kinderen in thuisquarantaine krijgen enkel de hoofdvakken (Nederlands en wiskunde). Voor klas 1-4 komt hier schrift bij en voor klas 5-6 wordt er ook Frans aangeboden. De andere vakken volgen de kinderen die thuis zijn niet mee. Ze moeten dit nadien niet inhalen.

  • Het geluid van de computers wordt enkel aangezet tijdens de instructie of tijdens een klassikale les. Bij individueel werk gaat het af.

  • De leerkracht spreekt per klas met u af hoe en wanneer de kinderen die thuis zijn vragen kunnen stellen over de les.

  • De leerkracht spreekt per klas af welke lessen er mee gevolgd moeten worden en wanneer die lessen plaatsvinden. 

  • Indien er boeken/schriften gebracht of opgehaald moeten worden, dan vragen we dit om zelf in de mate van het mogelijke te doen… als u zelf buiten mag uiteraard. Misschien kan het ook wel opgehaald/gebracht worden door familie of een buur? Of misschien kan het meegegeven worden met een klasgenootje? In echte noodgevallen kan het gebracht worden bij u thuis.

Op deze manier blijft het enerzijds haalbaar voor de leerkrachten en anderzijds blijven de kinderen toch contact houden met hun juf en hun klasgenootjes, wat toch écht belangrijk is in deze tijden. 

 


 

Kerstwens

 

Compleet onverwacht startte heel deze coronacrisis nu al bijna 2 jaren geleden. We dachten al meerdere keren dat we stilaan terug konden gaan naar het gewone leven. Maar we werden steeds ingehaald door dat vervelende virus.

Omdat zaken als mondmaskers en quarantaines in onze scholen werden geïntroduceerd, kwamen we meer en meer terecht in een maatschappij van voorstanders en tegenstanders, een maatschappij waar de grijszone meer en meer verdween en het zwart-wit-denken sterk naar boven kwam.

Rare tijden allemaal, maar corona brengt gelukkig ook andere zaken naar boven. We leerden elkaar opnieuw appreciëren, waarderen. We beseften terug meer wat écht belangrijk is: de mensen om je heen die je graag ziet.

Ook in onze school zagen we het gebeuren: leerkrachten die voor elkaar door het vuur gingen en een ongelooflijke flexibiliteit toonden én ouders die al die inspanningen heel erg waardeerden. We zagen dat kinderen die online contact konden houden, er van genoten om toch bij de klasgroep te blijven horen.

Nooit mogen we dan ook vergeten wat deze periode ons gebracht heeft… Naast bange en droevige momenten, ook mooie en oprechte momenten. Momenten waarin we op elkaar moesten rekenen en vooral momenten waarin we elkaar terug graag leerden zien.

Aan ieder van jullie willen we dan ook een  mooie Kerst wensen en een PRACHTIG 2022! Laten we er allemaal samen het mooiste jaar van ons leven van maken en laten we dat jaar na jaar opnieuw proberen te doen! 

 

Bevraging parking

 

Bijgevoegd vindt u een korte vragenlijst betreffende de parking aan het ontmoetingscentrum. Dit mag u, indien gewenst, na de vakantie meegeven met uw oudste bengel.

 

InVULSTROOKJE BEVRAGING PARKING

 

Beste ouders,

zoals beloofd op het einde van een nieuwe periode opnieuw een bevraging ivm de parking.

Vorige keer gaf 84% van de mensen aan dit systeem goed te vinden. Ondertussen probeerden we een extra iets uit: kinderen met de fiets kunnen nu de parking vermijden door ofwel via de achterpoort, ofwel via het zijpoortje naar binnen te komen.

 
  1. Is het veiliger nu de fietsen van de parking wegblijven?

 
  1. Waar ziet u nog groeikansen?

 

Dit briefje mag u na de vakantie met uw bengel meegeven naar de school. Dank u wel!

 

Namens het springplankteam

Deze nieuwsbrief en activiteiten later in het schooljaar zijn te lezen op www.spingplank.be en op de app.

… een WARME school …    

 
Cookie instellingen